Der er en stor beslutning om at gøre med at kigge efter din dahlias om vinteren. Skal du grave dem op og gemme dem? Eller kan du forlade dine dahlias i jorden?

Dette er delvis – men kun delvis – om hvor du bor. Hvis du har et mildt klima, svarende til en USDA-zone 9 eller 8B eller typisk for Sydøst England, er dine dahlias mere tilbøjelige til at overleve i jorden.

Men de hader våd, kold jord, så hvis du får en masse regn, kan de ikke arbejde.

Jeg har vokset Dahlias – succesfuldt – i femten år. Jeg har altid været fan af at forlade dem, da jeg kan lide nem havearbejde.

Men i år graver jeg Dahlias. Allesammen. Så hvad har ændret sig?

Har jeg en vis hemmelig viden om en sibirisk vejrfront på denne måde?

Selvom jeg gjorde det, overlevede min dahlias dyret fra øst, da de pludselige sneer i marts 2017 var nick-navngivet.

Hvorfor ikke grave dit dahlias om vinteren?
Dette indlæg forklarer hvorfor jeg normalt ikke graver op på min dahlias. Vores vintre her i East Kent er forholdsvis milde. Vi har normalt ikke lange perioder med frost og sne. De fleste af mine dahlias har været fint med deres døde løv hakket og deres kroner beskyttet af en bunke af mulch eller godt rottet gødning.